Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η ένταξη της Κροατίας στο ευρώ δείχνει ότι είναι ελκυστικό νόμισμα

«Εργάστηκε σκληρά για να γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης και το πέτυχε», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ. «Δείχνει ότι το ευρώ φέρνει σταθερότητα στα μέλη του».

Λαγκάρντ: Η ένταξη της Κροατίας στο ευρώ δείχνει ότι είναι ελκυστικό νόμισμα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το νεότερο μέλος της νομισματικής ένωσης αποδεικνύει ότι το ευρώ είναι σταθερά ελκυστικό.

«Η Κροατία εργάστηκε σκληρά για να γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης και το πέτυχε», ανέφερε η Λαγκάρντ σε δήλωσή της την Κυριακή. «Δείχνει ότι το ευρώ είναι ένα ελκυστικό νόμισμα, που φέρνει σταθερότητα στα μέλη του».

Η χώρα των 3,9 εκατομμυρίων κατοίκων της Αδριατικής, που σημαδεύτηκε από τον πόλεμο πριν από μια γενιά, μόλις ολοκλήρωσε τη μεταμόρφωσή της και έγινε η τελευταία χώρα που εντάχθηκε στη μεγαλύτερη νομισματική ζώνη του κόσμου. Σημαίνει επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αυξάνεται σε 26 υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κροατίας Boris Vujcic να εντάσσεται στις τάξεις των ρυθμιστών επιτοκίων.

Η Κροατία έγινε το πρώτο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάχθηκε τόσο στη ζώνη Σένγκεν όσο και στην ευρωζώνη την ίδια ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v