Ιαπωνία: 7.600 ευρώ ανά παιδί σε όσες οικογένειες φύγουν από το Τόκιο

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει δεκαετίες δημογραφικής παρακμής, οικονομικής μετανάστευσης και το δέλεαρ της μεγαλύτερης μητρόπολης του κόσμου.

Ιαπωνία: 7.600 ευρώ ανά παιδί σε όσες οικογένειες φύγουν από το Τόκιο

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να «γλυκάνει» τα οικονομικά κίνητρα για τους γονείς που επιλέγουν να εγκαταλείψουν το Τόκιο, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει δεκαετίες δημογραφικής παρακμής, οικονομικής μετανάστευσης και το δέλεαρ της μεγαλύτερης μητρόπολης του κόσμου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αξιωματούχοι που γνωρίζουν το σχέδιο λένε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δελεάσει τις οικογένειες να μετακομίσουν από την πρωτεύουσα με γενναιόδωρη πληρωμή έως και 1 εκατ. γεν (7.600 δολάρια) ανά παιδί, εάν ανταλλάξουν το υπερπλήρες Τόκιο με δήμους εκτός της πόλης και των γύρω νομών. Τα χρήματα είναι υπερτριπλάσια από τα ¥300.000 που προσφέρονται στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος συστήματος που ισχύει από το 2019.

Η αυξημένη πληρωμή ανά παιδί είναι μόνο μέρος της δέσμευσης της κυβέρνησης να ενθαρρύνει τις νέες οικογένειες να εγκαταλείψουν το Τόκιο. Οι οικογένειες που ήδη έχουν μετακομίσει παίρνουν έως και 3 εκατ. γεν σε εφάπαξ οικονομική στήριξη και μπορούν να λάβουν ακόμη περισσότερα, εάν ξεκινήσουν μια επιχείρηση.

Όσοι πάρουν τα χρήματα πρέπει να ασπαστούν την επαρχιακή ζωή για τουλάχιστον πέντε χρόνια ή να επιστρέψουν τα χρήματα στο κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v