Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Η ΕΕ προσφέρει δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 στην Κίνα

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η επίτροπος Υγείας ήρθε σε επαφή με Κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει υποστήριξη και δωρεές εμβολίων.

FT: Η ΕΕ προσφέρει δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 στην Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, μετά την απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero Covid», σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχους της Κομισιόν οι οποίοι τής μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με Κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων, ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε Ευρωπαίος αξιωματούχος στους Financial Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v