Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε υψηλό 30 ετών οι εξαγωγές ρεύματος στη Γαλλία το 2022

Σε κορυφαίο εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αναδείχθηκε η χώρα. Ο αντίκτυπος στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.

Γερμανία: Σε υψηλό 30 ετών οι εξαγωγές ρεύματος στη Γαλλία το 2022

Οι γερμανικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών πέρυσι, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας σε πυρηνικούς της αντιδραστήρες. Στο πλαίσιο αυτό, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία το 2022 μειώθηκε κατά 15%, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό όμιλο δικτύων Entso-e.

Με αφορμή το γεγονός αυτό οι καθαρές εξαγωγές στη δυτική γείτονα της Γερμανίας υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας τις 15,3 τεραβατώρες, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Επίσης οι συνολικές πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν σχεδόν κατά 9% καθιστώντας τη Γερμανία έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, όμως, η χώρα απομακρύνθηκε από τους στόχους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η σταδιακή αποδέσμευση από την ρωσική ενέργεια, οδήγησαν σε αύξηση της χρήσης άνθρακα και φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v