Ουκρανία: 80 νεκροί και τραυματίες Ρώσοι από χτύπημα στη Ζαπορίζια

Πυραυλικό πλήγμα του ουκρανικού στρατού σε νοσοκομείο στην πόλη Τοκμάκ. Σκοτώθηκαν ασθενείς και ο Ρώσος διοικητής ταξιαρχίας. Τι λέει κάθε πλευρά.

Ουκρανία: 80 νεκροί και τραυματίες Ρώσοι από χτύπημα στη Ζαπορίζια

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ανακοίνωσε ότι 80 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια την νύχτα της 3ης Ιανουαρίου. 

Στις 3 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος των κατοχικών «αρχών» στη Ζαπορίζια Βλαντιμίρ Ρογκόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Τοκμάκ. Την ίδια μέρα, ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε στο TASS ότι «κανένας ασθενής ή υπάλληλος δεν τραυματίστηκε» από την επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του πλήγματος σκοτώθηκαν ασθενείς και ο διοικητής της στρατιωτικής ταξιαρχίας Αλεξάντρ Σεϊκάγεφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προσδιόρισε τον αριθμό των θυμάτων.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες, όπως λέει, δείχνουν τα επακόλουθα του χτυπήματος σε νοσοκομείο στο Τοκμάκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v