Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερολίνο καλεί Μασκ-Twitter σε συμμόρφωση προς τους νόμους

Συστάσεις του Γερμανού υπουργού Ψηφιακής Τεχνολογίας προς τον μεγιστάνα της Tesla να ελέγξει την παραπληροφόρηση στο Twitter. Πληροφορίες ότι απέσπασε τη δέσμευση του Μασκ.

Βερολίνο καλεί Μασκ-Twitter σε συμμόρφωση προς τους νόμους

Ο υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Γερμανίας Φόλκερ Βίσινγκ συναντήθηκε πρόσφατα με τον Έλον Μασκ προκειμένου να ξεκαθαρίσει επακριβώς τις προσδοκίες του Βερολίνου από την Twitter Inc, ειδικότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, από τότε που ο ιδρυτής της Tesla εξαγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Ο Γερμανός υπουργός βρέθηκε στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2023 και είπε στον Μασκ ότι η Γερμανία αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί εθελοντικά με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Βίσινγκ είπε επίσης στον Μασκ ότι αναμένει από το Twitter να συμμορφωθεί στο μέλλον με τη νομοθεσία που διέπει την ψηφιακή τεχνολογία που συμφωνήθηκε μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομοθετών, τον Απρίλιο του 2022. Η νομοθεσία αυτή απαιτεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να κάνουν περισσότερα για την αστυνόμευση του διαδικτύου από τις παράνομες αναρτήσεις.

«Υπήρξε μια ουσιαστικά ανοιχτή και μακρά συζήτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι Μασκ προχώρησε σε ανάληψη δεσμεύσεων έναντι στον Βίσινγκ.

Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρατηρεί με κριτική ματιά την κατάσταση στο Twitter, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος που δεν σχολίασε λεπτομερώς τις δηλώσεις του Μασκ.

Η Twitter Inc δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού, αναφέρει το Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v