Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αναμένουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός σε βάθος ενός έτους θα υποχωρήσει στο 5%, επίπεδο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση.

HΠΑ: Αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αναμένουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού να μειώνεται ενώ αναμένουν να μειώσουν σημαντικά οι δαπάνες τους, σύμφωνα με έρευνα της Fed που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η μηνιαία Έρευνα των Προσδοκιών των Καταναλωτών των περιφερειών της κεντρικής τράπεζας για τον Δεκέμβριο έδειξε ότι οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός σε βάθος ενός έτους θα υποχωρήσει στο 5%, επίπεδο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2021.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης προσδοκιών ενός έτους της Fed της Νέας Υόρκης είχε φτάσει στο επίπεδο ρεκόρ του 6,8% τον Ιούνιο.

Μακροπρόθεσμα, οι προσδοκίες μεταβλήθηκαν ελάχιστα, με τις προοπτικές σε ορίζοντα τριετίας να διατηρούνται στο 3% και της πενταετίας να κινούνται υψηλότερα στο 2,4%.

Οι καταναλωτές αναμένουν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 4,1% και οι τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν κατά 7,6% το επόμενο έτος, αλλά και τα δύο στοιχεία αντιπροσωπεύουν μείωση 0,7 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v