Tράπεζα δελεάζει πλούσιους πελάτες με εμβόλια mRNA

Πρόσβαση σε εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β, δωρεάν δοκιμαστική οδήγηση Bentley και εκπτώσεις στο ξενοδοχείο Four Seasons του Χονγκ Κονγκ, προσφέρει επίσης η κινεζική τράπεζα.

Tράπεζα δελεάζει πλούσιους πελάτες με εμβόλια mRNA

Μια κινεζική κρατική τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ προσφέρει στους πελάτες ένα εμβόλιο mRNA, εάν κάνουν κατάθεση 4 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κογνκ (512.000 δολάρια ή 477.000 ευρώ περίπου), καθώς επιδιώκει να δελεάσει πελάτες της ηπειρωτικής χώρας που μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο σε τοπικά παραγόμενα εμβόλια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το mRNA εμβόλιο των εταιρειών BioNTech/Pfizer δεν είναι ευρέως διαθέσιμο στην ηπειρωτική χώρα, αλλά από καιρό διατίθεται δωρεάν σε μόνιμους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, καθώς το Πεκίνο επέτρεψε στις δύο περιοχές να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική εμβολιασμού.

Η προσφορά της China Citic Bank International, η οποία έρχεται μετά την κατάργηση των διασυνοριακών περιορισμών της ηπειρωτικής Κίνας με το Χονγκ Κονγκ, δείχνει την επιθυμία των Κινέζων πολιτών για δυτικά εμβόλια παρά την επίσημη κριτική γι' αυτά. Η Κίνα καταγράφει αύξηση των μολύνσεων μετά την ξαφνική ανατροπή της πολιτικής του Πεκίνου για τον μηδενισμό της Covid τον περασμένο μήνα.

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι εάν νέοι ή υπάρχοντες πελάτες καταθέσουν νέα κεφάλαια 4 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ σε έναν λογαριασμό, είναι επιλέξιμοι για το δισθενές εμβόλιο των BioNTech/Pfizer. Άλλα οφέλη για τους κατόχους λογαριασμών περιλαμβάνουν πρόσβαση σε εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β, που είναι ενδημική στην Κίνα, καθώς και δωρεάν δοκιμαστική οδήγηση Bentley και εκπτώσεις στο ξενοδοχείο Four Seasons της πόλης, δημοφιλές στην ελίτ της ηπειρωτικής χώρας.

Εν τω μεταξύ κι άλλες υπηρεσίες εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο το Χονγκ Κονγκ, για να καλύψουν τη ζήτηση για το εμβόλιο mRNA.

Ιδιωτικές κλινικές και ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν εμβόλια στην τιμή των έως και 2.800 δολαρίων Χονγκ Κονγκ ($359) ανά δόση. Ο όμιλος Virtus Medical, ο οποίος θα προσφέρει τα εμβόλια στους πελάτες από τις 16 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι έχει λάβει «εκατοντάδες» αιτήσεις για τα εμβόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v