Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά με 8+1 δράσεις κατάρτισης το EIT Campus της ΕΕ

Πέρα από τους νέους κύκλους μαθημάτων, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα προσφέρουν, τελικά, υπηρεσίες που κάποτε ήταν διάσπαρτες σε διάφορους δικτυακούς τόπους. Σε ποιους απευθύνονται.

Ξεκινά με 8+1 δράσεις κατάρτισης το EIT Campus της ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) εγκαινιάζει, σήμερα, την «EIT Campus», μια νέα πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την πρόσβαση στην πλούσια προσφορά εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ινστιτούτου, η οποία συνδυάζει καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Μέσω της νέας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευόμενοι μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα πλούσια προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που προσφέρει το ΕΙΤ και οι εννέα κοινότητες γνώσης και καινοτομίας του (ΚΓΚ του ΕΙΤ).

Οι πρώτοι κύκλοι μαθημάτων που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα αφορούν το κλίμα, τα τρόφιμα, την υγεία και τις πρώτες ύλες, και θα στηρίξουν τη μετάβαση σε νέες δεξιότητες για μια πιο πράσινη και ευημερούσα Ευρώπη. Με την πάροδο του χρόνου θα προστεθούν περισσότεροι κύκλοι μαθημάτων για να καλυφθούν και άλλα θέματα, όπως η ενέργεια, η ψηφιακή τεχνολογία, η γεωργία, η μεταποίηση, η αστική κινητικότητα, ο πολιτισμός και η δημιουργικότητα.

Πέρα από τους νέους κύκλους μαθημάτων, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «EIT Campus» θα προσφέρουν, τελικά, υπηρεσίες που κάποτε ήταν διάσπαρτες σε διάφορους δικτυακούς τόπους και οι οποίες απευθύνονται σε:

  • Μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του έργου EIT Girls Go Circular (συμμετοχή των κοριτσιών στην κυκλική οικονομία), το οποίο βοηθά τα νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν τεχνολογικές και επιχειρηματικές δεξιότητες που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.
  • Φοιτητές και φοιτήτριες πανεπιστημίου μέσω του σήματος ΕΙΤ, το οποίο αποτελεί πιστοποιητικό ποιότητας που απονέμεται σε αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία εστιάζουν στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και την ηγετική ικανότητα. Μ' αυτό το σήμα, το ΕΙΤ, το οποίο διαθέτει δίκτυο 200 πανεπιστημίων, έχει αναπτύξει 65 μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, τα οποία αριθμούν ήδη πάνω από 4.500 πτυχιούχους.
  • Επαγγελματίες εκπαιδευόμενους και εκπαιδευόμενες μέσω μαθημάτων και εργαστηρίων του ΕΙΤ χωρίς απόκτηση πτυχίου. Μέχρι σήμερα, πάνω από 100.000 εκπαιδευόμενοι ή εκπαιδευόμενες έχουν συμμετάσχει σ' αυτές τις διαδικτυακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΙΤ. Οι επαγγελματίες θα επωφεληθούν επίσης από τα στοχευμένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της νέας πρωτοβουλίας για ταλέντα στον τομέα της υπερπροηγμένης τεχνολογίας (EIT Deep Tech Talent Initiative), με στόχο την εκπαίδευση ενός εκατομμυρίου ταλέντων σε τομείς υπερπροηγμένης τεχνολογίας, καθώς και της ακαδημίας της ευρωπαϊκής συμμαχίας για τους συσσωρευτές (European Battery Alliance Academy), σε συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους βιομηχανικούς εταίρους, για την κατάρτιση 800.000 εργαζομένων και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα των συσσωρευτών.
  • Τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΕΙ) μέσω της πρωτοβουλίας του ΕΙΤ για τα ΑΕΙ, η οποία υποστηρίζει τις σχολές στη διδασκαλία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, 50 έργα στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 290 τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και 300 μη πανεπιστημιακοί οργανισμοί αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας του ΕΙΤ για τα ΑΕΙ. Μόνο το 2021, στο πλαίσιο των έργων, έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 9.900 φοιτητές, φοιτήτριες, πανεπιστημιακό και μη πανεπιστημιακό προσωπικό και έχουν λάβει στήριξη πάνω από 310 νεοφυείς και επεκτεινόμενες επιχειρήσεις.

Τα περισσότερα φοιτητικά και μαθητικά προγράμματα θα είναι προσβάσιμα δωρεάν, ενώ για τα πιο επαγγελματικά μαθήματα και προγράμματα θα υπάρχει κάποια χρέωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v