Κορυφαίο πρόβλημα η ακρίβεια τονίζει η ελίτ του Νταβός

Οι top 10 κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 2 και 10 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση στην Ελβετία.

Κορυφαίο πρόβλημα η ακρίβεια τονίζει η ελίτ του Νταβός

Η απειλή της ύφεσης, η κρίση κόστους ζωής και το αυξανόμενο χρέος θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα δύο χρόνια καθώς αγωνίζεται να ξεπεράσει την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, στην Έκθεσή του για τους Παγκόσμιους Κινδύνους, μια ετήσια δημοσκόπηση σε 1.200 κυβερνητικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και άλλους της κοινωνίας των πολιτών που συντάσσεται από το ίδρυμα με έδρα τη Γενεύη, οι ερωτηθέντες απάντησαν:

  • Σχεδόν επτά στους 10 εκτιμούν ότι το άμεσο μέλλον θα χαρακτηριστεί από ασταθείς οικονομίες και πολλαπλούς κλυδωνισμούς, ενώ το ένα πέμπτο από αυτούς φοβάται «καταστροφικά αποτελέσματα» μέσα σε μια δεκαετία.
  • Ο πιο άμεσος κίνδυνος είναι η κρίση κόστους ζωής, ενώ οι μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες απειλές παραμένουν σχετιζόμενες με το κλίμα, σύμφωνα με την έρευνα.

Την επόμενη εβδομάδα, το WEF πραγματοποιεί τις ετήσιες συνεδριάσεις του στο Νταβός της Ελβετίας, όπου η επιχειρηματική, η πολιτική και η ακαδημαϊκή ελίτ θα μοιραστούν ιδέες και θα ξεκινήσουν να διαμορφώνουν σχέδια για το επόμενο έτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v