ΕΕ: Επιπλέον €25,5 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες της Αφρικής

Τα πρόσθετα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας και καίριων τομέων όπως η επισιτιστική βοήθεια, η διατροφή, η ύδρευση και η υγιεινή. Η κατανομή.

ΕΕ: Επιπλέον €25,5 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες της Αφρικής

Η Επιτροπή θα διαθέσει συμπληρωματικά κονδύλια ύψους 25,5 εκατ. ευρώ σε αφρικανικές χώρες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας άνευ προηγουμένου επισιτιστικής κρίσης, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των συγκρούσεων και των εκτοπισμών, στο πλαίσιο της περσινής ανθρωπιστικής χρηματοδότησης.

Τα πρόσθετα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής προστασίας και καίριων τομέων όπως η επισιτιστική βοήθεια, η διατροφή, η ύδρευση και η υγιεινή, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Στις περιοχές συγκρούσεων, θα παρασχεθεί επίσης χρηματοδότηση για τη στήριξη των νεοεκτοπισθέντων πληθυσμών και των κοινοτήτων υποδοχής. Τα κεφάλαια κατανέμονται ως εξής:

  • Αλγερία: 2 εκατ. ευρώ
  •  Καμερούν: 2 εκατ. ευρώ
  • Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: 4 εκατ. ευρώ
  • Τσαντ: 2 εκατ. ευρώ
  • Σουδάν: 10 εκατ. ευρώ
  • Μεσημβρινή Αφρική και Ινδικός Ωκεανός: 5,5 εκατ. ευρώ

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά:

«Η ΕΕ παραμένει αλληλέγγυα προς την Αφρική και συνεχίζει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά και των συνεπειών των τοπικών συγκρούσεων και εκτοπισμών. Σε διάφορες αφρικανικές χώρες, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού. Σε άλλες περιοχές της ηπείρου, οι επιπτώσεις της επισιτιστικής κρίσης επιδεινώνονται από την επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας και την αύξηση της βίας, με αποτέλεσμα τον εσωτερικό εκτοπισμό και την απώλεια μέσων βιοπορισμού, για παράδειγμα στο Σουδάν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδηγούν σε περαιτέρω εκτοπισμούς, για παράδειγμα στο Καμερούν. Η πρόσθετη χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από την ΕΕ θα βοηθήσει τους εταίρους μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας να παράσχουν βοήθεια σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε ολόκληρη την ήπειρο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v