Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Τελεσίγραφο Κιλιτσντάρογλου για την προστασία της επενδυτικής «μαρίδας»

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης καλεί τη ρυθμιστική αρχή να πάρει μέτρα για τους μικροεπενδυτές, την ώρα που το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης καταρρέει.

Τουρκία: Τελεσίγραφο Κιλιτσντάρογλου για την προστασία της επενδυτικής «μαρίδας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία κάλεσε τη ρυθμιστική αρχή των αγορών της χώρας να προστατεύσει τους ιδιώτες επενδυτές, αφού το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, που κάλπαζε το περασμένο έτος, έχει μετατραπεί στο πιο αδύναμο φέτος.

«Απευθύνω έκκληση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τελευταία φορά: Εκτελέστε το καθήκον σας και προστατέψτε τους μικρούς επενδυτές», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου.

Έδωσε «προθεσμία» ως τη Δευτέρα, χωρίς να πει τι θα κάνει όταν εκπνεύσει.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul) έπεσε από την κορυφαία επίδοση του 2022 στη χειρότερη μέχρι στιγμής φέτος, υποχωρώντας πάνω από 10%, με θύματα τόσο τις τράπεζες όσο και τη βιομηχανία.

Σε απάντηση, οι αρχές ανέβαλαν την προθεσμία της 30ής Ιανουαρίου, προκειμένου τα αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς να κλείσουν τις θέσεις τους στις συναλλαγές repo ως τις 28 Απριλίου, οδηγώντας τον δείκτη σε άνοδο έως και 5,3% την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v