Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To γαλλικό real estate δεν εφαρμόζει κυρώσεις στις βίλες των Ρώσων ολιγαρχών

Οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων στην Κυανή Ακτή αγνοούν τις κυρώσεις σε ποσοστό 60%, σύμφωνα με έρευνα του γαλλικού ΥΠΟΙΚ.

To γαλλικό real estate δεν εφαρμόζει κυρώσεις στις βίλες των Ρώσων ολιγαρχών

Τα περισσότερα κτηματομεσιτικά γραφεία στη νότια Γαλλία κάνουν τα στραβά μάτια στις κυρώσεις της ΕΕ κατά των Ρώσων ολιγαρχών, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Η γενική διεύθυνση για τον ανταγωνισμό, τις υποθέσεις καταναλωτών και τον έλεγχο της απάτης (DGCCRF) διεξήγαγε έρευνα σε δήμους της περιοχής Alpes-Maritimes, στις προβηγκιανές Άλπεις και στην Κυανή Ακτή, όπου αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες διαθέτουν πολυτελείς βίλες.

Όπως διαπιστώθηκε, το 60% των κτηματομεσιτικών γραφείων δεν συνεργαζόταν με τις αρχές. Για παράδειγμα, δεν ελεγχόταν εάν τα ονόματα των πελατών τους περιλαμβάνονταν στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ ώστε, εάν ήταν καταχωρισμένα, να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία τους, γράφει το Politico.

Στα εννέα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβάνεται η καταχώριση ατόμων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να δεσμευτούν και τα ταξίδια τους να περιοριστούν.

Πολλοί Ρώσοι ολιγάρχες στον εν λόγω κατάλογο έχουν βίλες και γιοτ στη Γαλλία. Πάντως, έχει δεσμευτεί τόσο η βίλα Château de la Croë του πρώην ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς κοντά στο θέρετρο Αντίμπ όσο και το μεγα-γιοτ 85 μέτρων «Amore Vero» του Ιγκόρ Σέτσιν, αφεντικού του κολοσσού Rosneft.

Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο η Γαλλία είχε ήδη παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v