Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνει τις τιμές η Tesla σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αλλάζει στρατηγική η αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς πέρυσι παρέδωσε λιγότερα οχήματα από τις προβλέψεις. Πού φτάνουν οι επιθετικές εκπτώσεις σε μοντέλα με κορυφαίες πωλήσεις. Βουτιά 5% για τη μετοχή της.

Ρίχνει τις τιμές η Tesla σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ρίχνει τις τιμές η Tesla στα ηλεκτρικά της οχήματα που έχουν κορυφαίες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, επεκτείνοντας μια νέα στρατηγική επιθετικών εκπτώσεων -προηγήθηκε η μη ευθυγράμμιση των παραδόσεων τέταρτου τριμήνου με τις προβλέψεις της Wall Street.

Οπως μεταδίδει το Reuters, oι μειώσεις των τιμών στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκαν αργά την Πέμπτη, για τα Model 3 και Model Y, κυμαίνονται μεταξύ 6% και 20% σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν πριν από την έκπτωση, σύμφωνα με υπολογισμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Η προσφορά είναι προ της ομοσπονδιακής έκπτωσης φόρου 7.500 δολαρίων που τέθηκε σε ισχύ για πολλά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων στις αρχές Ιανουαρίου.

Στη Γερμανία, η Tesla μείωσε τις τιμές για το Model 3 sedan και το crossover Model Y -το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως- από περίπου 1% έως περίπου 17%, ανάλογα με τη διαμόρφωση του αυτοκινήτου.

Για έναν Αμερικανό αγοραστή του μοντέλου Y, η νέα τιμή της Tesla σε συνδυασμό με την επιδότηση των ΗΠΑ που τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα έχει έκπτωση 31%.

Η μετοχή της βουτάει 5% μετά την ανακοίνωση των εκπτώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τις μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές, η κίνηση σηματοδότησε μια αντιστροφή στις μεγαλύτερες αγορές της Tesla από τη στρατηγική που είχε ακολουθήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022, όταν η ζήτηση ήταν ισχυρή και οι μέσες τιμές πώλησης για τα ηλεκτρικά της οχήματα ήταν υψηλότερες.

Η αλλαγή αυτή είναι η πρώτη σημαντική κίνηση της Tesla από τότε που διόρισε επικεφαλής στέλεχός της για την Κίνα και την Ασία, τον Tom Zhu, για να επιβλέπει την παγκόσμια παραγωγή και τις πωλήσεις, αφού δεν πέτυχε τον στόχο παράδοσης για το 2022.

Η Tesla μείωσε τις τιμές στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές αγορές την περασμένη εβδομάδα. Μαζί με τις προηγούμενες μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο και τα πρόσφατα κίνητρα, η τιμή στην Κίνα για ένα Model 3 ή Model Y μειώθηκε κατά 13% με 24% από τον Σεπτέμβριο μετά την πρόσφατη κίνηση, όπως έδειξαν οι υπολογισμοί του Reuters.

Η Tesla μείωσε επίσης τις τιμές στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v