Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν υπάρχει ζήτηση και πέφτουν οι κινεζικές εξαγωγές

Οι εξαγωγές σε δολάρια μειώθηκαν κατά 9,9% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την εκτίμηση των οικονομολόγων για πτώση 11,1% αλλά χειρότερο από το -8,7% του προηγούμενου μήνα.

Δεν υπάρχει ζήτηση και πέφτουν οι κινεζικές εξαγωγές

Υποχώρησαν περαιτέρω οι εξαγωγές της Κίνας τον Δεκέμβριο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση συνέχισε να μειώνεται, εντείνοντας την πίεση στην οικονομία καθώς χαράζει μια βιαστική, αβέβαιη πορεία εξόδου από την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εξαγωγές σε δολάρια μειώθηκαν κατά 9,9% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τη Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την εκτίμηση των οικονομολόγων για πτώση 11,1% αλλά χειρότερο από το -8,7% του προηγούμενου μήνα. Για ολόκληρο το έτος, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7%, στα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εισαγωγές κινήθηκαν καθοδικά κατά 7,5%, καλύτερα από τη μέση εκτίμηση για πτώση 10%. Το ευρύτερο εμπορικό πλεόνασμα ήταν 8 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα.

Για ολόκληρο το έτος, η Κίνα είχε εμπορικό πλεόνασμα 878 δισ. δολαρίων, ποσό που είναι υψηλό ρεκόρ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v