Σύμμαχος Πούτιν: Να κατάσχονται οι περιουσίες των επικριτών που φεύγουν από τη Ρωσία

Η πρόταση από τον Βιτσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρο της κρατικής Δούμας, είχε εμφανώς στόχο πρόσωπα της αντιπολίτευσης -πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη χαρακτηριστεί «ξένοι πράκτορες»-, που έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τη Ρωσία για να μη συλληφθούν.

Σύμμαχος Πούτιν: Να κατάσχονται οι περιουσίες των επικριτών που φεύγουν από τη Ρωσία

Στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα να κατάσχονται οι περιουσίες Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και που «προσβάλλουν» το κράτος και τις ένοπλες δυνάμεις του από το εξωτερικό.

Η πρόταση από τον Βιτσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρο της κρατικής Δούμας (της κάτω Βουλής της Ρωσίας), είχε εμφανώς στόχο πρόσωπα της αντιπολίτευσης -πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη χαρακτηριστεί «ξένοι πράκτορες»-, που έχουν καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τη Ρωσία για να μη συλληφθούν.

«Πρόσφατα, κάποιοι από τους συμπολίτες μας θεωρούν ότι είναι δυνατόν να προσβάλλουν τη Ρωσία, τους κατοίκους, τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς της, και ανοικτά να στηρίζουν τους κακοποιούς, τους ναζί και τους δολοφόνους», δήλωσε ο Βολόντιν, με τους τελευταίους αυτούς χαρακτηρισμούς να αναφέρονται στις δυνάμεις που η Μόσχα υποστηρίζει ότι μάχονται στην Ουκρανία.

«Ο στόχος τους είναι σαφής -να κερδίσουν εύνοια και να προσπαθούν να διατηρήσουν την ευημερία τους στο εξωτερικό», ανέφερε ο ίδιος στο Telegram.

Ο Βολόντιν δήλωσε ότι τα υφιστάμενα νομικά μέσα για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού ή της δυσφήμισης των ενόπλων δυνάμεων -που ήδη τιμωρούνται στη Ρωσία με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης- δεν είναι επαρκή για τη διαχείριση αυτών των «αχρείων» στο εξωτερικό.

«Ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, προσφέρουν προς ενοικίαση ακίνητα και συνεχίζουν να λαμβάνουν πληρωμές εις βάρος των Ρώσων πολιτών. Παράλληλα, επιτρέπουν στον εαυτό τους να ρίχνουν δημοσίως βρωμιές κατά της Ρωσίας, να προσβάλλουν τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας. Νιώθουν ότι έχουν ατιμωρησία, πιστεύουν ότι η δικαιοσύνη δεν μπορεί να τους φθάσει», δήλωσε.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να επικαιροποιηθεί ο ποινικός κώδικας με άρθρο για την κατάσχεση της περιουσίας τέτοιων ανθρώπων, ώστε να αντισταθμιστεί η ζημιά που έχουν προκαλέσει, δήλωσε ο Βολόντιν. Δεν ήταν σαφές εάν ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να βρεθεί ενώπιον του Κοινοβουλίου ή πόσο σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v