Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Χασούρα $3 δισ. από τη νέα μονάδα λιανικής τραπεζικής

Η είσοδος του επενδυτικού κολοσσού στην λιανική τραπεζική δεν έχει αποδειχθεί ως τώρα προσοδοφόρα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Goldman Sachs.

Goldman Sachs: Χασούρα $3 δισ. από τη νέα μονάδα λιανικής τραπεζικής

Η νεοσυσταθείσα μονάδα λιανικής τραπεζικής της Goldman Sachs έχει καταγράψει ζημίες 3 δισ. δολαρίων προ φόρων από το 2020, ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Goldman Sachs δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα της νέας μονάδας για τα τρία τελευταία χρόνια.

Η νέα μονάδα περιλαμβάνει το τμήμα «Platform Solutions», το οποίο «έγραψε» απώλειες 1,2 δισ. δολαρίων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, 1,05 δισ. δολάρια για ολόκληρο το έτος το 2021 και 783 εκατ. δολάρια το 2020.

Η Goldman είχε δηλώσει δημόσια ότι η fintech επιχείρηση ήταν ζημιογόνος, αλλά προηγουμένως είχε μοιραστεί μόνο τα έσοδα της μονάδας, αντί για κέρδη ή ζημίες. 

Ο CEO, Ντέιβιντ Σόλομον, ανακοίνωσε τη νέα δομή της Goldman Sachs τον Οκτώβριο. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της τελευταίας τριετίας έχει στόχο να βοηθήσει τους επενδυτές να παρακολουθήσουν αναλυτικά την απόδοση του κάθε τμήματαος εν όψει των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το τέταρτο τρίμηνο την επόμενη Τρίτη.

Η μονάδα Platform Solutions περιλαμβάνει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Goldman για την υποστήριξη πιστωτικών καρτών για εταιρείες όπως η Apple και η General Motors και την επιχείρηση διαδικτυακού δανεισμού GreenSky, την οποία απέκτησε πέρυσι, καθώς και υπηρεσίες τραπεζικών συναλλαγών για εταιρικούς πελάτες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v