Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος η χρήση μάσκας στα γερμανικά τρένα και λεωφορεία

Ταξίδια μεγάλων αποστάσεων χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας εφεξής στη Γερμανία, «δεδομένου ότι η υγειονομική κατάσταση θα παραμείνει ομαλή».

Τέλος η χρήση μάσκας στα γερμανικά τρένα και λεωφορεία

Η χρήση της μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική στη Γερμανία από τις 2 Φεβρουαρίου στα μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, όπως τρένα και λεωφορεία, δεδομένου ότι η υγειονομική κατάσταση θα είναι ομαλή, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στα μέσα μεταφοράς, «στη βάση της ατομικής ευθύνης και εθελοντικά», δήλωσε ο υπουργός Καρλ Λάουτερμπαχ στο Βερολίνο.

«Η ασθένεια δεν πρέπει να υποτιμηθεί», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι μάσκες FFP2 θα παρέμεναν υποχρεωτικές στα λεωφορεία και στα τρένα μεγάλων αποστάσεων έως τις 7 Απριλίου.

Όμως, «η κατάσταση με τις λοιμώξεις έχει σταθεροποιηθεί», εξήγησε, λαμβανομένου υπόψη του υψηλού ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού.

Εξάλλου, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «τεταμένη αλλά διαχειρίσιμη».

Ο φιλελεύθερος εταίρος (FDP) της κυβέρνησης συνασπισμού, που κατέχει το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών, είχε ασκήσει πίεση τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να εγκαταλειφθεί η απαίτηση για χρήση της μάσκας στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Μερικές περιοχές, όπως η Βαυαρία, έχουν άρει ήδη την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα τοπικά μέσα μεταφοράς, ενώ άλλες, όπως το Βερολίνο, ετοιμάζονται να το κάνουν τις ερχόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v