Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Kίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους από κορωνοϊό

Σε ριζική αναθεώρηση των στοιχείων για την πανδημία προχώρησε το Πεκίνο, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό για τους θανάτους τον τελευταίο μήνα σε 60.000 από μόλις 37.

H Kίνα ανακοίνωσε 60.000 θανάτους από κορωνοϊό

Η Κίνα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID-19 πέθαναν στο νοσοκομείο από τότε που εγκατέλειψε την πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα.

Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση σε σχέση με τα νούμερα που είχε αναφέρει προηγουμένως το Πεκίνο, μετά την παγκόσμια κριτική που δέχθηκαν οι κινεζικές αρχές για παραποιημένα στοιχεία. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Πεκίνο έβαλε ξαφνικά τέλος στο αυστηρό τριετές καθεστώς προστασίας από τον κορωνοϊό που περιλάμβανε συχνά τεστ, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και μαζικά lockdown εν μέσω εκτεταμένων διαμαρτυριών στα τέλη Νοεμβρίου. 

Ακολούθησε εκτίναξη στον αριθμό των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων.

Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών συνεχίζει να μειώνεται.

Μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου, ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στα κινεζικά νοσοκομεία ανήλθε συνολικά σε 59.938, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Τζιάο Γιαχούι, επικεφαλής του Γραφείου Ιατρικής Διοίκησης υπό την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

Από αυτούς τους θανάτους, οι 5.503 προκλήθηκαν από αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω του COVID και οι υπόλοιποι προήλθαν από συνδυασμό COVID και άλλων ασθενειών, τόνισε ο ίδιος.

Προηγουμένως το Πεκίνο είχε ανακοινώσει μόλις 37 θανάτους από κορωνοϊό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v