Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Σε υψηλό 15ετίας η απαισιοδοξία των CEOs

Το 73% των CEOs σε όλον τον κόσμο να αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες.

PwC: Σε υψηλό 15ετίας η απαισιοδοξία των CEOs

Η εμπιστοσύνη των εταιρειών στις προοπτικές ανάπτυξής τους έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2007-2008 λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, της μακροοικονομικής μεταβλητότητας και των γεωπολιτικών συγκρούσεων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η PricewaterhouseCoopers. 

Mε το 73% των CEOs σε όλον τον κόσμο να αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες, η οπτική αυτή είναι η πιο απαισιόδοξη από τότε που ξεκίνησε η έρευνα της PwC πριν από μια δεκαετία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η PwC ανέφερε επίσης ότι η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη αντίστιξη με την αισιοδοξία που επικρατούσε το 2021 και το 2022. 

Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των CEOs δεν σχεδιάζουν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 80% δεν σχεδιάζουν να μειώσουν τους μισθούς.

Οι εταιρείες οι οποίες τα πήγαν καλά το 2022 είναι πιο πιθανό να βλέπουν πιο δύσκολο το 2023, τόνισε ο πρόεδρος της PwC, Μπομπ Μόριτς, στο Reuters στα περιθώρια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v