Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανευ προηγουμένου αύξηση στους μισθούς στη Βρετανία

Η μέση άνοδος των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, ήταν 6,4% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία το 2001, εξαιρουμένης της κορύφωσης της πανδημίας κορωνοϊού.

Ανευ προηγουμένου αύξηση στους μισθούς στη Βρετανία

Με άνευ προηγουμένου ρυθμό αυξάνονται οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, συσσωρεύοντας πιέσεις στην Τράπεζα της Αγγλίας για 10η διαδοχική αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Οπως μετδίδει το Bloomberg, η μέση άνοδος των μισθών, εξαιρουμένων των μπόνους, ήταν 6,4% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία το 2001, εξαιρουμένης της κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει πολύ σφιχτή, με τους αξιωματούχους να φοβούνται ότι ο διψήφιος πληθωρισμός θα είναι πιο δύσκολο να τιθασευτεί εάν οι μισθοί συνεχίσουν να αυξάνονται με τον τρέχοντα ρυθμό. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένας φαύλος κύκλος μισθών-τιμών, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια από 0,1% σε 3,5% και αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Φεβρουάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v