Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αύξηση 2,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

Τα συνδυασμένα λειτουργικά κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφηκαν περίπου στα 1,16 τρισ. ευρώ με ετήσια αύξηση 8,1%. Ταχύτερη αύξηση κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με στο σύνολο του βιομηχανικού τομέα.

Κίνα: Αύξηση 2,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

Ο τομέας της παραγωγής οχημάτων στην Κίνα είχε ηγετικό ρόλο στην βιομηχανική ανάκαμψη της χώρας για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022, καταγράφοντας αύξηση στα έσοδα, αλλά και στα κέρδη, όπως δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία.

Η προστιθέμενη βιομηχανική αξία του αναφερόμενου τομέα κατέγραψε ετήσια αύξηση 7,7% κατά την ίδια περίοδο, με αύξηση 4,4 ποσοστιαίων μονάδων από το σύνολο του βιομηχανικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων στην Κίνα (CAAM).

Τα συνδυασμένα λειτουργικά κέρδη των εταιριών του αναφερόμενου τομέα καταγράφηκαν περίπου στα 1,25 τρισεκατομμύρια δολάρια (1,16 τρισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 8,1% και με μία ταχύτερη αύξηση κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αύξηση των λειτουργικών εσόδων στο σύνολο του βιομηχανικού τομέα.

Τα συνολικά κέρδη του τομέα της παραγωγής οχημάτων στην Κίνα καταγράφηκαν στα 476,3 δισεκατομμύρια γουάν (65,17 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την ίδια περίοδο, με ετήσια αύξηση 0,3% σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Το 2022, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 2,1% στις 26,86 εκατομμύρια μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v