Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους δρόμους βγαίνουν οι Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό

Διαμαρτύρονται ενάντια στο σχέδιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει σταδιακά το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης της Γαλλίας στα 64. Ανοιχτή σε τροποποιήσεις, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση.

Στους δρόμους βγαίνουν οι Γάλλοι για το συνταξιοδοτικό

Ανοιχτή να τροποποιήσει το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού της συστήματος είναι η γαλλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Info την Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε μικρές αλλαγές που θα μπορούσαν να προκύψουν στις συζητήσεις στο κοινοβούλιο, όσο το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας διαγράφει το έλλειμμά του το 2030, είπε ο υπουργός. Στόχος είναι να επιτραπεί η διατήρηση του τρέχοντος συστήματος στο μέλλον.

«Όλες οι βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να χρηματοδοτηθούν», είπε ο Le Maire.

Οι Γάλλοι αναμένεται να βγουν στους δρόμους την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σχέδιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει σταδιακά το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης της Γαλλίας στα 64. Οι απεργίες αναμένεται να διαταράξουν τις μεταφορές της χώρας, καθώς και τις παραδόσεις καυσίμων από τα διυλιστήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v