Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο μήνα αμετάβλητα τα επιτόκια στην Τουρκία

Παραμένουν στο 9%. Οι μειώσεις επιτοκίων μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του περασμένου έτους μείωσαν το κόστος δανεισμού κατά 500 μονάδες βάσης, σε μονοψήφιο νούμερο.

Δεύτερο μήνα αμετάβλητα τα επιτόκια στην Τουρκία

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη, καθώς βασίζεται σε λιγότερο συμβατικά εργαλεία για τη διαχείριση της αύξησης των δανείων και την προώθηση της χρήσης της λίρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, με επικεφαλής τον κυβερνήτη Sahap Kavcioglu, διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο 9% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις όλων εκτός από έναν οικονομολόγο σε έρευνα του Bloomberg. Η απόφαση ήταν σε ευθυγράμμιση με το guidance της κεντρικής τράπεζας του περασμένου μήνα που περιέγραφε το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων ως «επαρκές».

Οι μειώσεις επιτοκίων μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του περασμένου έτους μείωσαν το κόστος δανεισμού κατά 500 μονάδες βάσης, σε μονοψήφιο νούμερο. Τα βήματα ακολούθησαν τις ρητές εκκλήσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για φθηνό χρήμα, το οποίο όπως υποστηρίζει - σε αντίθεση με την επικρατούσα οικονομική θεωρία - θα σταθεροποιήσει τον πληθωρισμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v