Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνικό αντάρτικο: Θα στείλουμε μονομερώς τανκς στην Ουκρανία

«Η συναίνεση είναι ένα δευτερεύον ζήτημα εδώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας αναφορικά με την υποχρέωση να εξασφαλίσει πρώτα άδεια από τη Γερμανία.

Πολωνικό αντάρτικο: Θα στείλουμε μονομερώς τανκς στην Ουκρανία

Η Πολωνία είναι έτοιμη να στείλει τανκς στην Ουκρανία ακόμη και χωρίς την άδεια της Γερμανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μεταδίδει το Politico.

Η Πολωνία έχει δεσμευτεί να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Όμως, δεδομένου ότι είναι γερμανικής κατασκευής, χρειάζεται την έγκριση του Βερολίνου, την οποία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν έχει δώσει ακόμη.

«Η συναίνεση είναι ένα δευτερεύον ζήτημα εδώ», είπε ο Μοραβιέτσκι στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Πολωνίας ενώ επέστρεφε από το Νταβός, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Ή θα επιτύχουμε αυτή τη συμφωνία γρήγορα ή θα κάνουμε το σωστό μόνοι μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αρκετοί από τους Ευρωπαίους συμμάχους της Γερμανίας έχουν ζητήσει από το Βερολίνο να εγκρίνει την επανεξαγωγή των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, αλλά η ίδια η γερμανική κυβέρνηση περιμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Διαθέσιμα περισσότερα από 100 τανκς

Εν τω μεταξύ όπως μεταδίδει το Reuters, οι γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν περισσότερα από 100 άρματα μάχης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τανκς Leopard και ανακατασκευασμένα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 1, έγραψε η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές του κλάδου.

Η Γερμανία θα μπορούσε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία που προορίζονταν αρχικά για την Τσεχία και τη Σλοβακία, ανέφερε η εφημερίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v