Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαβρόφ: Σχεδόν πραγματικός πόλεμος πλέον η σύγκρουση με τη Δύση

Η Ουκρανία απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και όσο περισσότερο αυτό συνεχίζεται, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίλυση της σύγκρουσης, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Λαβρόφ: Σχεδόν πραγματικός πόλεμος πλέον η σύγκρουση με τη Δύση

Η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως «υβριδικός πόλεμος», αλλά είναι πιο κοντά σε πραγματικό (πόλεμο), όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα Δευτέρα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Αφρική. Κατηγόρησε επίσης τη Δύση επειδή έστειλε όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ουκρανία απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και όσο περισσότερο αυτό συνεχίζεται, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίλυση της σύγκρουσης.

Οπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, αλλά η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι δεν βλέπουν σημάδια από τη Μόσχα ότι είναι σοβαρή για διαπραγματεύσεις και υποπτεύονται ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ανασυνταχθεί μετά από ήττες στον πόλεμο. «Όσο περισσότερο αρνούνται (οι Ουκρανοί), τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεθεί λύση», είπε ο Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στους όρους της πρωτοβουλίας των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας, που διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της νότιας Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι «λίγο-πολύ πληρούνται». Ωστόσο, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την εξαγωγή των δικών της αγροτικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v