Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοφανής απεργία εργαζομένων της Amazon στη Βρετανία

Αν πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση θα είναι η πρώτη που θα γίνει στη Βρετανία με στόχο την πολυεθνική. Μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών ζητούν οι εργαζόμενοι.

Πρωτοφανής απεργία εργαζομένων της Amazon στη Βρετανία

Εκατοντάδες εργαζόμενοι σε κέντρο της Amazon.com Inc. στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν απεργία, κάτι πρωτοφανές για υπαλλήλους της εταιρείας στη χώρα.

Μέλη της Ένωσης GMB που εργάζονται στην αποθήκη στο Κόβεντρι διεξήγαγαν ψηφοφορία τον Δεκέμβριο αφού η Amazon πρόσφερε αύξηση μισθού κατά 50 πένες ανά ώρα. Περίπου το 98% των εργαζομένων που ψήφισαν ήταν υπέρ της απεργίας.

«Μετά από έξι μήνες αγνόησης όλων των αιτημάτων η GMB παροτρύνει τα αφεντικά της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν το σωστό και να δώσουν στους εργαζόμενους μια σωστή αύξηση μισθών», δήλωσε το στέλεχος της GMB, Stuart Richards.

Η απεργία δεν θα επηρεάσει άμεσα τους πελάτες και η Amazon είναι «περήφανη» για τους μισθούς που προσφέρει, δήλωσε η εταιρεία νωρίτερα τον Ιανουάριο. Είπε ότι τα πακέτα της ξεκινούν από τουλάχιστον 10,50 £ έως 11,45 £ ανά ώρα, ανάλογα με την τοποθεσία. 

Ενώ η απεργία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σημαντική καθώς είναι η πρώτη του είδους της στη χώρα για την Amazon, είναι μόνο μία από τις πολλές σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα το Σιάτλ. Νωρίτερα αυτό το μήνα είπε ότι σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνόλου των εργαζομένων, στον μεγαλύτερο γύρο απολύσεων στην ιστορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v