Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Τέταρτη σερί μηνιαία άνοδος του δείκτη Ifo

Η γερμανική οικονομία ξεκινά τη χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία και πιθανότατα δεν θα υποστεί ύφεση, ακόμη κι αν η οικονομική παραγωγή συρρικνωθεί ελαφρά το πρώτο τρίμηνο, δήλωσε ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε.

Γερμανία: Τέταρτη σερί μηνιαία άνοδος του δείκτη Ifo

Το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία ενισχύθηκε στο 90,2 τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Το επιχειρηματικό κλίμα στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο βελτιώθηκε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν η μέτρηση Δεκεμβρίου έδειξε 88,6. 

Η Γερμανία ξεκίνησε το 2023 με περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού και βελτίωση των οικονομικών προοπτικών, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο δείκτης παρέμεινε σε ανοδική τροχιά για τέταρτο διαδοχικό μήνα, σκαρφαλώνοντας έτσι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Η γερμανική οικονομία ξεκινά τη χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία και πιθανότατα δεν θα υποστεί ύφεση, ακόμη κι αν η οικονομική παραγωγή συρρικνωθεί ελαφρά το πρώτο τρίμηνο, δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Βολράμπε. Η πληθωριστική πίεση μειώνεται, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγικές προσδοκίες των εταιρειών έχουν κάπως βελτιωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v