Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη 7% για τη μετοχή της Tesla

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου, χάρη στις παραδόσεις-ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Εκτίναξη 7% για τη μετοχή της Tesla

Aλμα 7% κάνουν οι μετοχές της Tesla κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall, φτάνοντας στα 154,27 δολάρια. Η κίνηση έρχεται μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Οπως σημειώνει το CNBC, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου την Τετάρτη, χάρη στις παραδόσεις-ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022.

Πωλήσεις 2 εκατ. Tesla βλέπει ο Ελον Μασκ για φέτος

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Tesla θα μπορούσε να παραδώσει έως και 2 εκατ. αυτοκίνητα φέτος, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε δραματικά τις τιμές σε όλο το χαρτοφυλάκιό της για να δώσει προτεραιότητα στην επέκταση της πελατειακής της βάσης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας  προσπάθησε την Τετάρτη να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για μείωση της ζήτησης, καθώς η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

«Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που έχουμε από τους επενδυτές είναι σχετικά με τη ζήτηση... οπότε θέλω να βάλω τέλος σε αυτή την ανησυχία», είπε ο Μασκ κατά την ενημέρωση για τα εταιρικά αποτελέσματα. «Μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, έχουμε δει τις ισχυρότερες παραγγελίες από αρχής έτους μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε παραγγελίες με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από την παραγωγή».

«Πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα είναι καλή παρά την πιθανή συρρίκνωση στην αγορά αυτοκινήτων συνολικά», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που θέλουν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο Tesla αλλά δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Και έτσι αυτές οι αλλαγές τιμών κάνουν πραγματικά τη διαφορά για τον μέσο καταναλωτή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v