Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $3 έπεσε το φυσικό αέριο των ΗΠΑ

Χαμηλό 20 μηνών, έναντι υψηλού 14ετίας πάνω από 10 δολάρια τον περασμένο Αύγουστο. Οι βασικοί λόγοι για την πτώση των τιμών.

Κάτω από τα $3 έπεσε το φυσικό αέριο των ΗΠΑ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ συνέχισαν την πτώση τους κάτω από τα 3 δολάρια εν μέσω του ήπιου χειμώνα, που έριξε τις πωλήσεις στο χαμηλότερο επίπεδο των εμπορευμάτων της χώρας.

Το φυσικό αέριο με παράδοση τον Φεβρουάριο διαπραγματεύτηκε έως και 2,857 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (BTU) την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μεταδίδει το Bloomberg. Οι τιμές βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2021.

Οι φόβοι ότι οι προμηθευτές δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στη χειμερινή ζήτηση έχουν παρέλθει για μια σειρά από λόγους, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να καταβαραθρώνονται μετά το υψηλό 14 ετών των 10,03 δολαρίων τον Αύγουστο.

Βασικοί λόγοι για την πτώση είναι:

  • Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κατάφεραν να αναπληρώσουν τα αποθέματά τους ενόψει του χειμώνα και παράλληλα οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο έχουν μειώσει μέχρι στιγμής τη ζήτηση για θέρμανση.
  • Το κλείσιμο ενός μεγάλου τερματικού σταθμού υγροποίησης στο Τέξας, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' ό,τι αναμενόταν, έχει περιορίσει τις εξαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου και, ως εκ τούτου, έχει ενισχύσει τον εγχώριο εφοδιασμό.
  • Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ανέκαμψε τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζοντας υψηλά επίπεδα, πλημμυρίζοντας την αγορά με καύσιμα.

Το φυσικό αέριο σημείωσε από τις πιο ανοδικές τροχιές εμπορευμάτων τα τελευταία χρόνια. Οι τιμές έφτασαν στα υψηλά του Αυγούστου εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης προσφοράς, που επιδεινώθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα hedge funds σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v