Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Συρρέουν στις ευρωπαϊκές μετοχές οι επενδυτές

Γυρίζουν την πλάτη στις αμερικανικές μετοχές οι επενδυτές που στρέφονται στις ευρωπαϊκές και αναδυόμενες αγορές. Στα $3,4 δισ. οι εισροές στα ευρωπαϊκά μετοχικά funds την περασμένη εβδομάδα.

BofA: Συρρέουν στις ευρωπαϊκές μετοχές οι επενδυτές

Οι επενδυτές αγοράζουν ευρωπαϊκές μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, ενώ οι εισροές κεφαλαίων σε αμερικανικές μετοχές παραμένουν υποτονικές καθώς υπάρχουν ανησυχίες για επικείμενη ύφεση, σύμφωνα με την Bank of America.

Τα funds που επενδύουν σε ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν εισροές 3,4 δισ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημείωμα της BofA που επικαλείται στοιχεία της EPFR Global. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων από τον Φεβρουάριο,.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν να υπεραποδίδουν έναντι των αμερικανικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι για την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρώπη, τα οφέλη που θα αποκομίσει η ευρωπαϊκή οικονομία από το «άνοιγμα» της Κίνας και την χαλάρωση της ενεργειακής κρίσης. 

Τούτο συμβαίνει καθώς οι στρατηγικοί αναλυτές υιοθετούν όλο και πιο απαισιόδοξη στάση όσον αφορά τις προοπτικές των αμερικανικών μετοχών, καθώς διαβλέπουν τον κίνδυνο οικονομικής ύφεσης και πτώσης των κερδών.

Τα σημάδια δείχνουν «απότομη προσγείωση» των ΗΠΑ το 2023, προειδοποιεί η BofA στο σημείωμα που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Oι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι ο S&P 500 θα κινηθεί περίπου από τις 4.100 ώς τις 4.200 μονάδες, ή έως και 3,4% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα».

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών κατέγραψαν εισροές 7,9 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Μόλις 300 εκατ. δολάρια ήταν οι καθαρές εισροές σε funds που επενδύουν σε αμερικανικές μετοχές, η πρώτη θετική ροή τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v