Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό rebalancing, η Renault μειώνει το μερίδιό της στη Nissan

Η συμφωνία επιδιώκει να αντιμετωπίσει μια μακροχρόνια πηγή τριβής στη συμμαχία των είκοσι ετών, μια ανισορροπία ισχύος που απασχολεί εδώ και καιρό τα στελέχη της Nissan.

Ιστορικό rebalancing, η Renault μειώνει το μερίδιό της στη Nissan

Η Renault συμφώνησε να μειώσει το μερίδιό της στη Nissan Motor, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσει μια μακροχρόνια πηγή τριβής στη συμμαχία των δύο δεκαετιών, για να ανταγωνιστεί καλύτερα σε μια βιομηχανία που κινείται προς την ηλεκτροκίνηση και τον αυτοματισμό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εταίροι θα διατηρήσουν 15% σταυροειδείς συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη Renault να μεταβιβάσει λίγο πάνω από το 28% των μετοχών της στη Nissan σε γαλλικό trust, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωσή τους τη Δευτέρα.

Η Renault, η Nissan και ο μικρότερος συνεργάτης της συμμαχίας Mitsubishi Motors σχεδιάζουν επίσης να προχωρήσουν μέσω συνεργασιών σε συγκεκριμένα έργα, όπως στην Ινδία, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι δύο πλευρές πλησιάζουν περισσότερο σε μια απόφαση από τότε που το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση ότι η Renault διερευνά μια πώληση μεριδίων τον Απρίλιο και θα ζητήσει έγκριση από τα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλιά τους τις επόμενες ημέρες.

Η συμφωνία θα αντιμετωπίσει μια ανισορροπία ισχύος που ενοχλεί εδώ και καιρό τα στελέχη στην Ιαπωνία. Αν και η Renault κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο 43% με δικαιώματα ψήφου, η Nissan παράγει περισσότερα αυτοκίνητα ενώ κατέχει μερίδιο 15% στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς δικαίωμα ψήφου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v