H Universal Μusic συζητά με μεγάλες πλατφόρμες αλλαγή του μοντέλου streaming

H δισκογραφική εταιρεία θέλει να κατευθυνθούν περισσότερα χρήματα στους καλλιτέχνες.

H Universal Μusic συζητά με μεγάλες πλατφόρμες αλλαγή του μοντέλου streaming

Η Universal Music βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγάλες πλατφόρμες μουσικής για τη μεταρρύθμιση του streaming μοντέλου, με στόχο να κατευθυνθούν περισσότερα χρήματα στους καλλιτέχνες, εξετάζοντας επιλογές όπως η προσθήκη πιο ακριβών συνδρομών, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον πολλαπλασιασμό των τραγουδιών που μπορεί να ακούσει κανείς σε πλατφόρμες streaming, στις οποίες προστίθενται 100.000 νέα κομμάτια κάθε μέρα.

«Έχουμε μια σύγκρουση της ποιότητας εναντίον της ποσότητας αυτή τη στιγμή», δήλωσε στους Financial Times ο Μάικλ Νας, επικεφαλής της Universal Music για τα ψηφιακά μέσα. «Αυτό κάνει πιο δύσκολο για τους νέους καλλιτέχνες να καθιερωθούν, να βγουν νέες κυκλοφορίες».

Ο τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες πληρώνονται από τις πλατφόρμες έχει καταγγελθεί τόσο από ανεξάρτητους καλλιτέχνες όσο και από μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Universal.

Πολλοί μουσικοί ισχυρίζονται ότι το τρέχον σύστημα τους στερεί τη δυνατότητα να βγάλουν τα προς το ζην, ενώ οι μεγάλες δισκογραφικές παραπονιούνται για την προσθήκη τραγουδιών «χαμηλής ποιότητας» -όπως κομμάτια ύπνου-, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν την εμπειρία των ακροατών και αποσπούν χρήματα από πραγματικούς καλλιτέχνες.

Η Universal, η οποία ελέγχει περισσότερο από το 30%  όλης της μουσικής στον κόσμο και έχει μια σταθερή λίστα καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Drake και Taylor Swift, συζητά με τις πλατφόρμες streaming την αλλαγή των συστημάτων πληρωμής και την εισαγωγή νέων κατηγοριών συνδρομών. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v