Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Pfizer «έκαψε» κεφαλαιοποίηση $43 δισ. τον Ιανουάριο

Η μετοχή έχει υποχωρήσει 15% αυτόν τον μήνα, τον χειρότερο από το 2009. Απογοήτευσαν οι προοπτικές πωλήσεις για το εμβόλιο και το χάπι κατά του κορωνοϊού.

H Pfizer «έκαψε» κεφαλαιοποίηση $43 δισ. τον Ιανουάριο

H μετοχή της Pfizer κατέγραψε τον Ιανουάριο τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση της από το 2009, καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν προκλήσεις για τα προϊόντα της φαρμακευτικής εταιρείας κατά του κορωνοϊού.

Η μετοχή έχει υποχωρήσει 15% αυτόν τον μήνα, διαγράφοντας 43 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα κέρδη τριμήνου, η Pfizer παρουσίασε ασθενέστερες από τις εκτιμώμενες προοπτικές πωλήσεων για το εμβόλιο και το χάπι κατά του κορωνοϊού. 

«Η Pfizer αναμενόταν ούτως ή άλλως να δώσει χαμηλότερες προβλέψεις και τα νούμερα που έδωσε για το 2023 το επιβεβαιώσαν αυτό» έγραψε σε σημείωμα αναλυτής της Barclays, Κάρτερ Γκουλντ, ο οποίος έχει σύσταση «equalweight» για τη μετοχή. Δεδομένης της πτώσης της μετοχής αυτόν τον μήνα, «υπήρχε ελπίδα για ανάκαμψη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί ότι θα συμβεί αυτό βραχυπρόθεσμα» πρόσθεσε.

Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας καθώς το εμβόλιο και το χάπι της για τον Covid-19 έφεραν πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v