Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτος διαδοχικός μήνας ύφεσης για την κινεζική μεταποίηση

Η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει την οικονομία τον Ιανουάριο. Αλλά η αισιοδοξία στον τομέα συνέχισε να βελτιώνεται καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν οικονομική ανάκαμψη μετά την Covid. Τι έδειξε η έρευνα της S&P.

Εκτος διαδοχικός μήνας ύφεσης για την κινεζική μεταποίηση

Στις 49,2 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Caixin General Manufacturing Purchasing Managers (PMI) στην Κίνα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η S&P Global σήμερα Τετάρτη.

Η απόδοση του κλάδου παρέμεινε σε ύφεση, για έκτο διαδοχικό μήνα, παρά την ελαφρά βελτίωση σε σύγκριση με τον Δεκέμβρη - το αποτέλεσμα ήταν κατά 0,2 μονάδες υψηλότερο από την προηγούμενη μέτρηση. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα φτάσει πιο ψηλά, στις 49,5 μονάδες.

«Συνολικά, η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει την οικονομία τον Ιανουάριο. Αλλά η αισιοδοξία στον τομέα συνέχισε να βελτιώνεται καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν οικονομική ανάκαμψη μετά την Covid», δήλωσε ο Senior Economist της Caixin Insight Group, Δρ. Wang Zhe.

Εν τω μεταξύ, τα κέρδη των μεγαλύτερων βιομηχανιών στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια μείωση 4% το 2022, όπως έδειξαν χθες, Τρίτη, τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (NBS).

Οι βιομηχανίες με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 20 εκατ. γουάν (2,73 εκατ. ευρώ) είδαν τα συνολικά κέρδη τους να καταγράφονται περίπου στα 8,4 τρισ. γουάν (1,15 τρισ. ευρώ) κατά την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το NBS και το δημοσίευμα του ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v