Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση 20% για τη μετοχή της Meta

Εκτινάχθηκε με οδηγό τις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το δ΄ τρίμηνο, τo guidance για λιγότερα έξοδα και την επαναγορά μετοχών ύψους 40 δισ. Εάν αυτή η άνοδος διατηρηθεί, θα προσθέσει 76 δισ. στην κεφαλαιοποίησή της.

Εκτόξευση 20% για τη μετοχή της Meta

Σχέδια για  περαιτέρω έλεγχο των δαπανών της Meta παρουσίασε ο Μαρκ Ζάκενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας τη χρονιά «έτος αποτελεσματικότητας» για την εταιρεία social media.

Οι μετοχές της εκτινάχθηκαν με οδηγό τις καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, τo guidance για λιγότερα έξοδα και την επαναγορά μετοχών ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανέφερε έσοδα 32,2 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά στην κορυφή του guidance και ελαφρώς πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η εταιρεία μείωσε επίσης τις προοπτικές εξόδων της για το 2023 κατά 5 δισ. δολάρια και ανακοίνωσε επιπλέον 40 δισ. δολάρια για επαναγορές μετοχών.

Οι μετοχές της Meta εκτινάσσονται 20% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές. Εάν αυτό το κέρδος διατηρηθεί, θα προσθέσει περίπου 76 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v