Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yψηλό 15 ετών για τα κέρδη της Deutsche Bank το 2022

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας στηρίχθηκε από την αύξηση των επιτοκίων και τη μεταβλητότητα στην αγορά, παρά το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες το τέταρτο τρίμηνο.

Yψηλό 15 ετών για τα κέρδη της Deutsche Bank το 2022

Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών η Deutsche Bank το τέταρτο τρίμηνο. Παρ' όλα αυτά ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα για το 2022.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα έσοδα και τα κέρδη για ολόκληρη τη χρονιά αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας στηρίχθηκε από την αύξηση των επιτοκίων και τη μεταβλητότητα στην αγορά, που ενίσχυσαν το τμήμα συναλλαγών σταθερού εισοδήματος.

Ωστόσο, το σημαντικό τμήμα trading σταθερού εισοδήματος της Deutsche έχασε τη δυναμική του μετά από εννέα τρίμηνα στα οποία είχε κερδίσει το μερίδιο αγοράς.

Τα έσοδα ήταν 27% υψηλότερα από πέρυσι, λίγο κάτω από τον μέσο όρο 28% των πέντε μεγαλύτερων επενδυτικών αμερικανικών τραπεζών. Η τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών για έσοδα και κέρδη προ φόρων το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ και οι δαπάνες ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Για όλη τη χρονιά, τα καθαρά κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 5,7 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών κατά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v