Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο αδελφός του Μπόρις Τζόνσον από εταιρεία σχετική με τον Adani

Ηταν διευθυντής σε μία από τις εταιρείες που έτρεχαν την πώληση μετοχών, την οποία ο εμβληματικός όμιλος του Adani εγκατέλειψε την Τετάρτη. Γιατί κατηγορείται η επενδυτική.

Παραιτήθηκε ο αδελφός του Μπόρις Τζόνσον από εταιρεία σχετική με τον Adani

Ο Λόρδος Τζο Τζόνσον, πρώην υπουργός των Συντηρητικών και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε από διευθυντής της Elara Capital, μιας εταιρείας με έδρα το Λονδίνο, η οποία εμπλέκεται στη διαμάχη που αφορά την αυτοκρατορία του Adani.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Τζόνσον είχε ενταχθεί στην Elara, μια αυτοαποκαλούμενη «κορυφαία επενδυτική τράπεζα» για ινδικές εταιρείες που επιδιώκουν να συγκεντρώσουν χρήματα στο εξωτερικό, τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Η εταιρεία ήταν μία από τις 10 εταιρείες που έτρεχαν την πώληση μετοχών, την οποία ο εμβληματικός όμιλος του Adani εγκατέλειψε την Τετάρτη, μια εβδομάδα αφότου η αμερικανική εταιρεία short seller Hindenburg Research κατηγόρησε τον όμιλο Adani για χειραγώγηση των τιμών των μετοχών και λογιστική απάτη.

Ωστόσο, είναι η επιχείρηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Elara που έχει γίνει αντικείμενο ελέγχου. Η Hindenburg ισχυρίστηκε ότι τα κεφάλαια που εδρεύουν στον Μαυρίκιο που διαχειρίζεται η εταιρεία του Λονδίνου ήταν μέρος ενός σχεδίου χειραγώγησης της τιμής των μετοχών των εισηγμένων εταιρειών του ομίλου Adani και απόκρυψης του μεγέθους της ιδιοκτησίας της οικογένειας σε αυτές.

Η έκθεση σχεδόν 100 σελίδων από τη Hindenburg ανέφερε ότι δύο ανώνυμοι πρώην traders της Elara ισχυρίστηκαν ότι η δρομολόγηση των συναλλαγών μέσω κεφαλαίων που εδρεύουν στον Μαυρίκιο είχε σχεδιαστεί για να κρύψει ποιος ήταν τελικά πίσω από αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v