Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $3,1 δισ. η έκθεση της TotalEnergies στον όμιλο Adani

Σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές έγινε η επένδυση στον ινδικό όμιλο, ο οποίος δέχθηκε καταγγελίες για απάτη, σημειώνει η πετρελαϊκή εταιρεία.

Στα $3,1 δισ. η έκθεση της TotalEnergies στον όμιλο Adani

Η TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στις επιχειρήσεις του Ινδού επιχειρηματία Adani, δήλωσε ότι είχε κάνει τη δέουσα επιμέλεια «σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές» όταν επένδυσε 3,1 δισ. δολάρια στον ινδικό όμιλο, ο οποίος δέχθηκε καταγγελίες για απάτη που προκάλεσαν απώλειες 100 δισ. στις μετοχές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο παραπάνω αριθμός δεν περιλαμβάνει την επένδυσή της ύψους 4 δισ. δολαρίων σε μια επιχείρηση πράσινου υδρογόνου με την Adani που ανακοινώθηκε πέρυσι, μέσω της οποίας θα αγοράσει μερίδιο 25% στην Adani New Industries Limited (ANIL). Αυτή η συμφωνία δεν είχε κλείσει ακόμη μέχρι το τέλος του 2022.

«Οι επενδύσεις της TotalEnergies στις οντότητες της Adani πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα - και συγκεκριμένα την ινδική - νομοθεσία και με τις διαδικασίες εσωτερικού κανονισμού της TotalEnergies», δήλωσε η Total. Πρόσθεσε ότι «χαιρετίζει την ανακοίνωση του Adani να αναθέσει σε μία από τις «τέσσερις μεγάλες» λογιστικές εταιρείες να διενεργήσει γενικό έλεγχο».

Η υπεράσπιση της Total έρχεται αφού η εταιρεία short seller Hindenburg Research ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο όμιλος Adani είχε εμπλακεί σε χειραγώγηση μετοχών και λογιστική απάτη, ενημερώνοντας ότι είχε λάβει θέσεις στοιχηματίζοντας εναντίον του ομίλου. Η έκθεση οδήγησε σε ξεπούλημα των μετοχών της Adani, γεγονός που ανάγκασε τον όμιλο να ακυρώσει την πώληση μετοχών 2,4 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v