Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Διαδηλώσεις και καταλήψεις για τον αναρχικό Αλφρέντο Κόσπιτο

Η χώρα μας δεν εκβιάζεται, το κράτος δέχεται επίθεση και ζητώ από όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Ιταλία: Διαδηλώσεις και καταλήψεις για τον αναρχικό Αλφρέντο Κόσπιτο

Η υπόθεση του αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο που βρίσκεται εδώ και καιρό φυλακισμένος σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης έχει προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων και καταλήψεων ανά την Ιταλία.

Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση έχει αυξηθεί σε όλη την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στην Ρώμη έγινε κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Sapienza και πυρπολήθηκαν οχήματα εταιρίας τηλεπικοινωνιών. Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματισθεί διαδήλωση έξω από τις φυλακές του Μιλάνου, Όπερα. 

Ο Κόσπιτο πραγματοποιεί απεργία πείνας και ζητά να καταργηθεί το καθεστώς «σκληρής φυλάκισης» σε όλες τις ιταλικές φυλακές.

«Η χώρα μας δεν εκβιάζεται, το κράτος δέχεται επίθεση και ζητώ από όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης» δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. Και υπενθύμισε ότι το 1991 είχε απονεμηθεί χάρη στον Κόσπιτο αλλά στην συνέχεια, πυροβόλησε στα πόδια τον Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας Ansaldo nucleare, που δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας.

Στο μεταξύ, τις  τελευταίες εβδομάδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα Ιταλών διπλωματών στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ενώ άγνωστοι έγραψαν σύνθημα για την απελευθέρωση του Κόσπιτο και έξω από το ιταλικό προξενείο στην Βαρκελώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v