Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τις μετοχές AI στη Wall Street

Η εταιρεία λογισμικού C3.ai σημειώνει άνοδο 11%, η BigBear.ai καταγράφει άλμα σχεδόν 21% και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης συνομιλιών SoundHound εκτινάσσεται κατά 40%.

Ράλι για τις μετοχές AI στη Wall Street

Οι μετοχές των C3.ai, BigBear.ai και SoundHound AI πραγματοποιούν ράλι τη Δευτέρα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συγκεντρώνει την προσοχή των μικροεπενδυτών μετά την επιτυχία του ChatGPT.

Η εταιρεία λογισμικού C3.ai σημειώνει άνοδο 11%, η BigBear.ai  καταγράφει άλμα σχεδόν 21% και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης συνομιλιών SoundHound εκτινάσσεται κατά 40%.

Οι κωδικοί των μετοχών των τριών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα stocktwits.com.

«Οποιαδήποτε εταιρεία αναφέρει το ChatGPT ή κάτι σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, βλέπει αυτό το ράλι... είναι απλώς το καυτό τσιτάτο του μήνα» δήλωσε στο Reuters ο Ντένις Nτικ, trader στην Triple D Trading.

Η επιτυχία της εφαρμογής ChatGPT της OpenAI, η οποία άντλησε κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft, έχει οδηγήσει τους επενδυτές στο κυνήγι εταιρειών που αναπτύσσουν τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT εκτιμάται ότι έφτασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στην ιστορία, σύμφωνα με μελέτη της UBS την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v