Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισαν τα κέρδη της BNP Paribas το τέταρτο τρίμηνο

Μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,15 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Ανεβάζει ωστόσο τους στόχους της για το 2025. Και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Κατηφόρισαν τα κέρδη της BNP Paribas το τέταρτο τρίμηνο

Η BNP Paribas, η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, σημείωσε καθαρά κέρδη χαμηλότερα από τα αναμενόμενα το τέταρτο τρίμηνο, καθώς το άλμα του κόστους κινδύνου, που αντανακλά τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, και τα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα αντιστάθμισαν την έκρηξη στις πωλήσεις trading.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα, ωστόσο, αύξησε τους στόχους της για το 2025 και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. ευρώ το 2023.

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Δεκεμβρίου, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,15 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τη μέση εκτίμηση των 2,37 δισ. ευρώ έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv.

Η μείωση προήλθε κυρίως από το άλμα κατά 52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο κόστος του κινδύνου, στα 773 εκατομμύρια ευρώ.

Ο όμιλος επικαλέστηκε το τρέχον πλαίσιο του υψηλότερου πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων για να εξηγήσει την αύξηση των προβλέψεων για ορισμένα από τα λιγότερο επικίνδυνα δάνειά του το 2022.

Η BNP Paribas είπε, ωστόσο, ότι το κόστος κινδύνου της ήταν χαμηλό, προσθέτοντας ότι ο δείκτης βασικών ίδιων κεφαλαίων κατηγορίας 1 (Tier 1) - ένα μέτρο της ικανότητας μιας τράπεζας να αντέχει σε κραδασμούς - διαμορφώθηκε στο 12,3% στα τέλη Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v