Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ για τα κέρδη της TotalEnergies το 2022

Διπλασιάστηκαν την περασμένη χρονιά, ανηφόρισαν 11% το τελευταίο τρίμηνο. Ανεβάζει 7,3% το μέρισμα, επαναγοράζει μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων.

Ρεκόρ για τα κέρδη της TotalEnergies το 2022

Ανέβασε το μέρισμά της η TotalEnergies ενώ θα επαγοράσει μετοχές αξίας 2 δισ. δολαρίων, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενίσχυσε τα κέρδη του 2022, φτάνοντας στα 36,2 δισ. δολάρια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας έκλεισε ένα ακόμη εντυπωσιακό τρίμηνο όπως και οι υπόλοιπες Big Oil εταιρείες, με τις περισσότερες να δεσμεύονται σε πιο γενναιόδωρες αποδόσεις στους επενδυτές, ενώ παράλληλα πληρώνουν χρέη και σε ορισμένες περιπτώσεις ενισχύουν τις επενδύσεις. Η Equinor της Νορβηγίας αύξησε επίσης τις πληρωμές των μετόχων την Τετάρτη.

Το μέρισμα τετάρτου τριμήνου της TotalEnergies θα είναι 74 σεντς του ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 7,3% σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες. Η επαναγορά μετοχών θα ολοκληρωθεί αυτό το τρίμηνο.

«Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου καθώς και τα περιθώρια διύλισης παρέμειναν ισχυρά σε αγορές με περιορισμένη προσφορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πάτρικ Πουγιάν. Η TotalEnergies μπόρεσε να επωφεληθεί από αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον ενισχύοντας την παραγωγή και αυξάνοντας τις πωλήσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου κατά 22%, είπε.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν 7,56 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, 11% υψηλότερα από πέρυσι και σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Για το 2022 συνολικά, τα κέρδη διπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος.

Η TotalEnergies αναμένει ότι οι «εντάσεις στις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου» θα συνεχιστούν φέτος λόγω της περιορισμένης αύξησης της παραγωγής LNG και της ζήτησης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v