Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέβασε 16% τις τιμές η PepsiCo

Τα έσοδά της αυξήθηκαν 10,9% το τέταρτο τρίμηνό της σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 28 δισ. δολάρια. Προειδοποιεί για επίμονο πληθωρισμό.

Ανέβασε 16% τις τιμές η PepsiCo

Η PepsiCo προειδοποίησε ότι αναμένει πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα συνεχιστούν. 

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα τριμηνιαία αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς οι αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα της συνάντησαν σχετικά περιορισμένη αντίσταση από τους καταναλωτές.

Ο όμιλος τροφίμων και ποτών αύξησε τις τιμές στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του, το οποίο περιλαμβάνει για παράδειγμα τα Quaker Oats και Mountain Dew, κατά 16% συνολικά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 2%, με τη μεγαλύτερη πτώση να αναφέρεται στην Ευρώπη και στο τμήμα της Quaker Foods North America.

«Αναμένουμε ότι η πληθωριστική πίεση θα συνεχιστεί», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Ramon Laguarta. Η εταιρεία σχεδιάζει να μετριάσει τον αντίκτυπο, συνέχισε, «επιταχύνοντας τις πρωτοβουλίες παραγωγικότητάς μας και ενισχύοντας τις δυνατότητες διαχείρισης εσόδων μας», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα έσοδα της PepsiCo ενισχύθηκαν 10,9% σε σχέση με πέρυσι, σε σχεδόν 28 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο της, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 9%, στα 1,67 δολάρια. Και τα δύο στοιχεία ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv σε αναλυτές.

Για το 2022, η PepsiCo είπε ότι είχε αύξηση εσόδων της τάξης του 14,4%, υψηλότερη από το 12% που προέβλεπε πριν από τρεις μήνες, ενώ τα βασικά κέρδη ανά μετοχή των 6,79 δολαρίων ήταν πάνω από την πρόβλεψή της για 6,73 δολάρια.

Το 2023, αναμένει αύξηση 6% στα έσοδα και βασικά κέρδη ανά μετοχή 7,20 δολαρίων, με τα τελευταία να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι έχουν γράψει οι αναλυτές, των 7,28 δολαρίων.

Η μετοχή της PepsiCo σημείωσε άνοδο περίπου 1,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v