Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει νέο τεχνολογικό μπλόκο στην Κίνα

Οι περιορισμοί θα αφορούν τις επενδύσεις στους τομείς της κβαντικής υπολογιστικής, των προηγμένων τσιπ και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζει νέο τεχνολογικό μπλόκο στην Κίνα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιβάλει νέους περιορισμούς στις αμερικανικές εταιρείες που χρηματοδοτούν την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών στον κλάδο της πληροφορικής στην Κίνα, ανέφερε την Πέμπτη δημοσίευμα των New York Times.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν πέρυσι περιορισμούς σε εξαγωγές στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου μέτρου για την αποκοπή κινεζικών εταιρειών από ορισμένα τσιπ που κατασκευάζονται με αμερικανικό εξοπλισμό, στην προσπάθειά τους να επιβραδύνουν την τεχνολογική και στρατιωτική πρόοδο του Πεκίνου.

Η Ουάσιγκτον εργάζεται επίσης εδώ και μήνες για τον περιορισμό των επενδύσεων στην Κίνα από αμερικανικές εταιρείες. Τα μέτρα έχουν πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και θα μπορούσαν να δημοσιευτούν εντός δύο μηνών, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Σύμφωνα με τους NYT, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επικοινωνήσει με άλλες κυβερνήσεις, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι δεν θα παρέχουν παρόμοια χρηματοδότηση στην Κίνα μετά τη διακοπή της από τις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να απαιτήσει από τις εταιρείες να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες επενδύσεις τους σε ορισμένες αντίπαλες χώρες.

Το διάταγμα που θα εκδοθεί πιθανότατα θα απαγορεύει απευθείας επενδύσεις σε ορισμένους ευαίσθητους τομείς, όπως η κβαντική υπολογιστική, οι προηγμένοι ημιαγωγοί και ορισμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης με στρατιωτικές εφαρμογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v