Qatargate: Προσωρινή κράτηση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα

Ο Μαρκ Ταραμπέλα εχασε τη βουλευτική ασυλία του στις 2 Φεβρουαρίου. Θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο.

Qatargate: Προσωρινή κράτηση του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, στην εισαγγελία των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η ανάκρισή του συνεχίζεται και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να γίνει γνωστό αν θα οδηγηθεί στην φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Repubblica είχε γράψει ότι ο Βέλγος ευρωβουλευτές συνελήφθη σήμερα το πρωί.

 Ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας μετέβησαν απόψε στην κατοικία του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, στη Νάπολη, για να του κοινοποιήσουν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη βελγική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate.

Ο Kοτσολίνο δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν ούτε στο διαμέρισμά του στη βελγική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, συνήγορος υπεράσπισης του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι ο Κοτσολίνο βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική για λόγους υγείας.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, πριν από λίγο ο Κοτσολίνο συνελήφθη στην κλινική όπου βρισκόταν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v