Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί κόβει την επιδότηση ρεύματος στις βιομηχανίες η Γερμανία

Όταν, αντί να μειώνει, αυξάνει την κατανάλωση, η κρατική βοήθεια βάζει αυτογκόλ. Περικοπές επιδοτήσεων με σκοπό να ευνοηθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Γιατί κόβει την επιδότηση ρεύματος στις βιομηχανίες η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περικοπή των επιδοτήσεων ρεύματος για βιομηχανίες έντασης ενέργειας, αποσκοπώντας στη μείωση της κατανάλωσης και στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι εταιρείες μπορούν επί του παρόντος να εξοικονομήσουν έως και το 80% των τελών εάν η ετήσια χρήση ενέργειας υπερβαίνει ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό τις ωθεί να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια για να παραμείνουν πάνω από το εν λόγω όριο και τις καθιστά λιγότερο ευέλικτες στις ώρες χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας που δημοσίευσε το Κοινοβούλιο.

Προκειμένου να αυξηθεί αυτή η ευελιξία, είναι απαραίτητο «να αξιολογηθούν και, εφόσον υπάρχουν, να προσαρμοστούν οι κανόνες» για τις επιδοτήσεις, έγραψε το υπουργείο σε απάντηση σε μελέτη της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.

Η Γερμανία επιδιώκει μέχρι το τέλος της δεκαετίας να παράγει το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v