Κινεζικά στρατιωτικά μπαλόνια πετούν πολύ συχνά και στην Ταϊβάν

Δεκάδες πτήσεις από κινεζικά αερόστατα επιτήρησης στον εναέριο χώρο της, τα οποία συλλέγουν δεδομένα στο πλαίσιο προετοιμασίας για δυνητική εισβολή.

Κινεζικά στρατιωτικά μπαλόνια πετούν πολύ συχνά και στην Ταϊβάν

Η Ταϊβάν έχει παρατηρήσει δεκάδες κινεζικές πτήσεις με αερόστατα στον εναέριο χώρο της τα τελευταία χρόνια, πολύ περισσότερες από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι το Πεκίνο μπορεί να προετοιμάζεται για επίθεση στη χώρα.

«Έρχονται πολύ συχνά, το τελευταίο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες», είπε ένας ανώτερος Ταϊβανέζος αξιωματούχος. Ένα άλλο άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα είπε ότι τέτοιες εισβολές γίνονταν κατά μέσο όρο μία φορά το μήνα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είχε επιβεβαιώσει μόνο ένα περιστατικό τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς, στο οποίο πολλά κινεζικά μπαλόνια σε τέσσερις παρτίδες περιπλανήθηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων, έχουν παρατηρήσει εισβολές μπαλονιών στον εναέριο χώρο τους, αλλά οι κυβερνήσεις τους έχουν δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v