Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσεκούρι σε 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη από τη Ford

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χτυπηθούν περισσότερο με περίπου 2.300 και 1.300 θέσεις να καταργούνται αντίστοιχα τα επόμενα τρία χρόνια.

Τσεκούρι σε 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη από τη Ford

Η Ford Motor θα περικόψει περίπου 3.800 θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι εργαζόμενοι στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πληγούν περισσότερο με περίπου 2.300 και 1.300 θέσεις να καταργούνται αντίστοιχα τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε η Ford την Τρίτη. Η γερμανική IG Metall τον περασμένο μήνα εκτίμησε ότι περίπου 3.200 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Το να ανοίξει ο δρόμος για ένα βιώσιμο κερδοφόρο μέλλον για τη Ford στην Ευρώπη απαιτεί δράσεις ευρείας βάσης και αλλαγές στον τρόπο που αναπτύσσουμε, κατασκευάζουμε και πουλάμε οχήματα Ford», δήλωσε ο Martin Sander, γενικός διευθυντής της επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη. δήλωση. «Αυτό θα επηρεάσει την οργανωτική δομή, το ταλέντο και τις δεξιότητες που θα χρειαστούμε στο μέλλον».

Η Ford, η οποία μετατοπίζει τη γκάμα μοντέλων της στην Ευρώπη σε μόνο ηλεκτρικά έως το 2035, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η μικρότερη πολυπλοκότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημαίνει ότι θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό από τις ομάδες ανάπτυξης προϊόντων της. Η εταιρεία περιορίζει επίσης θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Jim Farley στοχεύει στην εξοικονόμηση 3 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μιας δαπανηρής στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία έχει περίπου 45.000 θέσεις στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο εργοστάσιό της στην Κολωνία, όπου εργάζονται 14.000 άτομα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία έχει περίπου 7.000 υπαλλήλους, που κατασκευάζουν κινητήρες ντίζελ στο Dagenham και κιβώτια ταχυτήτων στις εγκαταστάσεις του Halewood. Έχει επίσης ένα κέντρο μηχανικής στο Dunton στο Essex. Η εταιρεία σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις μειώσεις μέσω εθελοντικών συμφωνιών, ανέφερε την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v