Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαλβίνι: «Αυτοκτονία» η κατάργηση των οχημάτων με μηχανή εσωτερικής καύσης

Όλοι νοιαζόμαστε για το νερό, την ποιότητα του αέρα και ένα καθαρότερο περιβάλλον αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολύσουμε εκατομμύρια εργαζομένους και θα κλείσουμε χιλιάδες επιχειρήσεις, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Σαλβίνι: «Αυτοκτονία» η κατάργηση των οχημάτων με μηχανή εσωτερικής καύσης

Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι μια γρήγορη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «αυτοκτονία» και «δώρο» στην κινεζική βιομηχανία.

«Όλοι νοιαζόμαστε για το νερό, την ποιότητα του αέρα και ένα καθαρότερο περιβάλλον αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολύσουμε εκατομμύρια εργαζομένους και θα κλείσουμε χιλιάδες επιχειρήσεις» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του δεξιού κόμματος Λέγκα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημα την Τρίτη νόμο για την απαγόρευση της πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2035, με στόχο την επιτάχυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και επιδοτήσεις σε όσους θέλουν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους» τόνισε στη Γερουσία ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v